Cari Blog Ini

Isnin, Disember 29, 2003

Semalam lepas usha² stall Land Of Enginesia kat AD (ampeh² jek invention... yang best zabidi nye grup jek - blind man spectacle) dalam kol 10.30 Cik Lan datang ngan Mak Nor. Pak Ngah ngan Mak Ngah pun ade, ajak pegi Putrajaya jenjalan. Penuh macam sardin Ford Escape Cik Lan. Baru dalam 6 bulan aku tak pegi sane, memacam dah ade sepanjang julat mase tuh. Kejap jek dah banyak bangunan kat situh. Kene plak Cik Lan ada digi cam, aku ngan Pak Ngah plak suke bergambo, peh... byk gile gambo amek. Sampai kat uia pun mase Cik Zai anta aku balik, pun begambo sakan lg. Aku pun join same, kalo spupu aku syapiq ade anto gambo tu via email bleh letak kat blog...

Land Of Enginisia

Suatu yang gagal bagi group LOE aku. Hapah satu mende tak bat. Hampeh btol. Seb baik 10 markah bonus 4 math untuk yang bat invention tu sekadar nak tarik bebudak ni bat invention. Kalo tak sesie jek 10 markah tak dapat. Huh. Tapi group2 lain pun bat invention tah pape tah... macam kurang research/malas nak bat. Yang aku suke zabidi nye group ah, die org bat spek utk org bute, bleh detect halangan mase tgh jalan. "Peluru yang tgh speed 500m/s 6 meter kat depan pun, orang bute yang pakai spek ni bleh elak!" Huhu

Aku wish grup korang berjaya dapat no 1 mase final next week.

Rabu, Disember 24, 2003

Sabtu ari tu join JK (Jejak Kasih) Aidilfitri 1424 H Ukhwah.com kat Masjid Uia-Pj. First time ikot JK dieorang nih, Husen dr dulu asek ajak aku join. Takkan kenal sorang pun dalam lebey kuang 80 org yg join kecuali husen. Huhu~ Best gak.. dapat la kenalan sorang due (sebenanye jarang pun online kat ukhwah.com - tak macam bro n sis yg join nih, slalu gile join). Makan memang puas hati - nasik goreng ader, beehun ade nasik empet ader. Kenyang gak ar. Tapi tak join sampai abes sbb pg tu baru pas paper BTQ n malam tu tak tido, ngantuk giler.

Akhirnya ada gak gamba aku kat weblog nih.. Ni yang pertama...



Masa ni tengah sesi makan memakan. Banyak giler.. tp kene bayo.. :p

*****

Rabu, Disember 17, 2003

'Organic Chemistry: The Told Story'

Susulan daripada nak pinjam buku Organic Chemistry Aiman ;

Ghapur ajak aku pegi Mid Valley, usha buku yang aku nak pinjam dr Aiman malam aku balik dr library tuh (refer post Dec 15). Betol gak Ghapur ni kekadang, tak payah la asek nak pinjam orang jek, beli sendiri lagi bagus. Esoknya ajak Mok turun Mid Valley same...

Sesampai jek MV, lepas terserempak ngan hitz.fm ford cruiser yang takde mende sangat tuh, terus gi MPH. Usha² nengok takde buku tuh. Physical Chem ade ar. Aaargh!! Ghapur tak puas ati. Die nak gak buku tu ari tuh. So he and the companions proceed to KLCC. Kinokinuya rupenye takde jual buku bebudak skolah nih (buku yang nak dibeli tu buku STPM). Aaargh!! lagi. Times pun takde jual buku tuh. Aaargh!! jugak. Eventually kene gak jawab quiz org. chem tanpe buku itu. Mase bincang² lepas quiz, Aiman tunjuk buku org chem tu kat madam. Madam usha sket², pastu kate buku tu bleh tahan bagus.

Lepas kelas, still tak puas ati, tambah plak madam da rekemen buku tuh Ghapur dengan yakinnya suh aku usha SS 14. Aku yang malas pun suh Napong yang kebetulan nak kuar ngan awek die gi 14. Aaargh!! skali lagi.. buku tu tak dapat dijumpai.

*****

Malam tadi meeting pasal anual grand dinner utk raikan bebudak engine 2nd yr. Tak masal jek aku kene lantek jadik treasurer. 1st time seh pegang jawatan bendahari. Seb baik director kate keje senang jek. Meeting malam tu aku dok macam pemerhati jek, sket² jek aku bg usul. Lepas ni akan ade meeting every week sampai ar dinner tu nanti scheduled 15 jan 2004. Huh.. Akan adakah mase yang cukop utk kustudy?

Isnin, Disember 15, 2003

Sejam study kat library, buat assignment Math. Naseb baik faried ade same, bg tau esok ade quiz chem organic on alkenes and benzenes. Giler ah. Dah ler aku tatau sangat bab tuh. Pegi usha buku chem kat sinih. Seme abes, bebudak dah pinjam. Isk. Aku plak memang takde nota chem sendiri. Nak harapkan buke Ramsden fotostet aku tuh.. ampeh tol. Balik library ni nak pinjam buku aiman ah...

Mase tgh bat assignment Math td, tetibe org library bat annoucement. Dieorg bagi warning kat students yg study kat level 4. "Kelihatan banyak meja digunakan bersama lelaki dan perempuan, ini telah melanggar peraturan perpustakaan. Sila elakkan perkara ini berlaku sekarang sebelum pihak perpusatakaan mengambil tindakan," Giler ah.. tak pnah library bg warning cam nih, teruk sgt ke? Sebelom2 ni ade gak pnah aku nampak laki pempuan dok study same, takde pape pun. Tapi bile aku usha kat level 4 tuh.. memang patut ar library bg warning sbb dah ler bising giler.. separuh dr meje² kat situ laki pempuan kongsi.

Lantak korang ar.. Aku ingat pesan member aku... kita ingat diri kita sendiri dulu, jangan pikir pasal orang lain. Huhu~ Weekend nih ade 3 paper... telah ready kah aku?

Jumaat, Disember 12, 2003

Petang tadi hujan. Tak lebat, tak renyai. Biasa-biasa jek. Aku suka hujan macam gini, sejuk pastu ada suam-suam sikit. Terasa tenang, damai. Kereta kat jalan raya sebelah kolej pun tak sesak. Rasa rilek gile. Last merasa macam ni masa 2001 kat Seksyen 11 Shah Alam. Masa kat rumah Angah. Kena plak Seksyen 11 tu memang tak banyak kereta, peh.. speechless ar, I was just feel good that time. Macam tadi. Damai... best.


NowSeeHeart

Damai

Damai yang dirasa
Melihat warnanya
Tenangnya di mindaku
Suasana kehijauan yang indah

Kicauan berburung rimba
Berterbangan bebas di dalam rimba raya
Pepohon turut berlagu
Menerima sentuhannya sinaran sang mentari hari

( korus )
Oh... di alam rimba damai dirasa
Segala-galanya terlukis sempurna
Di alam rimba keajaibannya
Pesona di jiwa

Di rimba tiada
Derita, sengketa
Tiada kudengari
Tangisan sepi yang mengguris hati

Sang pelangi ceria
Menanti kehadirannya gerimis senja
Bisikan tersirat air
Turut sama menghiasi
Keindahan ciptaan Ilahi

Lirik dipetik daripada lirik lagu

Rabu, Disember 10, 2003

Sabtu, Disember 06, 2003

Malam tadi selesai satu paper midsem, Math II. Susah ker? Ntah ar.. Cam ok.. Tapi tak ok sgt. Isk. Harap² result ok. 4 papers to go then. Next week, and another next week. Lepas paper math... macam bese ar.. bincang². Sesambil lepak kat Aika Cafe. Lepak² sampai kol 11.30, balik bilik lepas solat, tido.

Raye? Kalo rajin nak pegi raye umah enod tengahari nih kat Bangi. Tak abes lg raye eh? Huhu~

Raya + tutorial + assignment + midsem exam = sakan ???

Isnin, Disember 01, 2003

Kat library nih. Karang nak kuar jap gi berayer. Ade 2 open house nak gi. Bemalam kang umah Angah. Esok pagi balik smule UIA. Huhu! Makan banyak lagi aku ari nih.
Huhu