Cari Blog Ini

Rabu, Jun 13, 2007

Cara-cara Nak Pegi Jemen dan Apa Yang Boleh Dibuat di Sana


******: ye
Azimin Elias: klo aku g jemen sapot aku accomodation, transport dan makanan bleh
******: transpot
******: huhu
******: transpot kat sini bole la
******: tiket flight sori
******: hehe
Azimin Elias: makan?
******: bole nye xde hal
Azimin Elias: tempat tgl
******: bole
Azimin Elias: bawak aku g jalan2
******: iye
******: jln2 dekat jek
******: hehe
Azimin Elias: jalan jauh2?
******: jauh mane ko nk
******: ke uk xleh la
Azimin Elias: area2 jemen ah
******: bole kot
******: austria pn bole
Azimin Elias: austria pun boleh?
Azimin Elias: g vienna ke?
Azimin Elias: best?
******: salzburg
Azimin Elias: ade ape?
******: ade lombong garam
Azimin Elias: nnt bleh makan garam ke?
Azimin Elias: lg ade ape?
******: ntah
******: ada tmpt lahir mozart
******: ada castle
******: tp aku rs jln2 munich pn da lama da
******: ko pilih la nk g mane
******: n├╝rnberg pn bole gak kot
******: klu jln jauh2 sori la
Azimin Elias: bawak aku g kilang bmw boleh
******: kilang xleh la
******: muzium bole kot
Azimin Elias: ade kilang katebang tak
******: ntah
******: kilang2 aku xtau sgt
******: aku tau tmpt melancong jek
Azimin Elias: ooooo
Azimin Elias: cemane care2 aku nak g jemen?
******: g la tmph tiket
******: aku cadangkn ko naik qatar
Azimin Elias: qatar airlines?
Azimin Elias: bape inggit?
******: 3000++
Azimin Elias: return ke?
******: a
Azimin Elias: aku nak wat visa kat mane?
******: buat kat imigresen
Azimin Elias: lepas tu klo sampai jemen.,.
Azimin Elias: mane?
Azimin Elias: frankfurt?
******: klu naik qatar amik la flight ke munich
Azimin Elias: ooo..
Azimin Elias: lepas tu ko nak amek aku ke
******: yele
******: da tu
******: xkn nk tgl ko sorg
Azimin Elias: hehehehe
Azimin Elias: lepas tu nak g mane?
******: lapak la rumh aku
******: ape la ko ni
Azimin Elias: umah ko kat mane
******: rosenheim
Azimin Elias: kat ngan munich ke?
******: kat
Azimin Elias: bawak aku ngk bayern lawan skali buleh
******: huhu tiket ssh nk dpt
Azimin Elias: feyenord?
******: huhu
******: lg jauh tu
Azimin Elias: bawak aku g ngk stadium jadik la
******: bole2
Azimin Elias: lepas tu kalo 10 hari aku kat jemen ko nak bawak aku g mane?
Azimin Elias: tempat yg cantil gile melampau ade?
******: tgk la dulu
******: xkn tiap hr nk bejalan
******: xlarat aku
******: ko jln sendri la
Azimin Elias: klo aku tak jalan aku nak wat ape
Azimin Elias: ooo?
******: hehe
******: bkn ssh pn
Azimin Elias: ko nak campak aku g mane jalan sendiri?
******: naik jek trn
******: hehe
Azimin Elias: oooo
Azimin Elias: klo g muzium2 tu aku g sendiri ah
******: tgk la nk g muzium mane
******: yg aku da g mls aku nk g lg
******: hehe
******: boring dowh muzium nye
******: ngntk jek
******: byk sgt barg
******: bes la
******: ko g la
******: kat sini sng jek nk jln
******: aku pn pakai jln jek
******: klu sesat tgk blk map
******: klu ko nk surh aku bwk jln2 bole gak
******: tp xleh la tiap hr
******: aku tkt aku ade cls
******: klu weekend bole kot
Azimin Elias: oooo..
Azimin Elias: klo aku pegi time ko cuti?
******: cuti winter bole kot
******: cuti summer aku blk msia
Azimin Elias: kaye siot balik mesia
Azimin Elias: klo winter sejuk tak?
******: huhu
******: name pn winter
******: mesti la sejuk
******: bes woo
******: nnti leh g main ski
Azimin Elias: best?
******: jom la
Azimin Elias: ko bleh bawak aku men ski ke?
******: mesti la bes
******: aku rs klu dtg winter bgs kot
******: yele aku bw ko la
******: xkn nk suro ko g sorg
******: ko kn tetamu
******: klu ko dtg winter tiket murah ckit kot
******: klu x silap aku la
Azimin Elias: yeh?
******: klu nk dtg summer bole gak
******: tp aku nk blk msia kot
******: raye wei
******: mane bole x blk
Azimin Elias: ooooo
Azimin Elias: winter tak balik?
Azimin Elias: nak men ski kat mane?
******: kat sini la
******: tmpt aku dkt ngn alps
******: so bole la main ski
******: tmpt aku ni 45 minit dr munich
******: so ko bole la jln2
******: taun dpn ade euro 2008 kat austria
******: klu nk dtg ms tu bole gak
Azimin Elias: oooo
Azimin Elias: dasat2
******: tp aku tgh bz ngn xm la
Azimin Elias: mase euro tu ke?
Azimin Elias: kan sbulan?
Azimin Elias: takkan exam sbulan
******: aku xm bln julai
******: so dlm sebln tu bz la ckit
******: klu ko nk dtg bole jek
******: tp ssh la ckit aku nk bwk jln2
Azimin Elias: oooo
Azimin Elias: suh member ko yg tak exam
******: aku g gak euro kot
******: tp tiket da abis ni
******: sold out
******: hehe
******: xm saing la wei
******: ala
******: bole jek
******: dtg jek la
******: pandai la aku uruskn nnti
******: ko dtg la awal july
******: blk akhir july ngn aku
******: ade seminggu sblm blk kt g jln la
******: nk dtg jun pn bole
******: sng kate bile2 pn bole la
******: hehe
Azimin Elias: ooooo
Azimin Elias: boleh2
Azimin Elias: ko kat jemen sampai taun bape?
******: ntah la
******: insya Allah 4 taun
******: kene blajo rerajin ni
******: nk abis awal
******: hehe
******: smp 2010 kot
Azimin Elias: oooo

Ahad, Jun 10, 2007

Cara-cara Nak Gi Jepun Dan Apa Yang Boleh Buat di Sana

******: kalo ko nak dtg sini,ko kena apply visa dulu kat embassy jepun kt KL
BUZZ!!!
Azimin Elias: lepas tu
******: of course la ko kena wat passport rm300
******: time apply visa tu,ko kena tunjuk tiket pergi n balik(maksudnyer kena beli dulu br apply visa)
******: pastu aku kan wat satu surat invitation tuk ko dtg
Azimin Elias: aku da ade passport
******: protokol biase
Azimin Elias: ooo lepas tu
******: lps tu gi klia-naik flight-turun kat narita(tokyo)
******: nnt aku dtg amik
Azimin Elias: lepas tu
******: aku jemput naik bas jer la,xde keta
Azimin Elias: ko takde kete? miskin gile ko! bukan sume student mesia kat sane masing2 ade kete? =p hehe
******: lps ko smpi narita(kalo siang),kite jalan2 kat tokyo dulu..tdo sehari dua ker
******: pastu balik rumah aku
Azimin Elias: ooo
Azimin Elias: lepas tu?
******: aku xde lesen jepun lagik
******: lesen skuter ader la...50cc
Azimin Elias: ok
Azimin Elias: lepas tu g mane
Azimin Elias: kate la aku nak g 10 hari
Azimin Elias: takkan aku nak duk sendai 10 ari.. hehe
******: aku xkesah jer
******: kalo 3 hari tokyo(disneyland,disneysea,makan2,tokyo tower,amusement park)
******: 3 hari osaka(kyoto,kobe,osaka,universalstudio japan)
******: 3 hari sendai
******: cukup ler kut
******: asal kena dgn time cuti aku,aku xkesah jer
Azimin Elias: kalo nak masuk disney land aku kene bayo ke?
******: bayo r
******: 5000yen
******: universal studio pun 5000yen
******: mahal dowh
******: 150 hengget
******: tp kawan2 aku syor USJ n disneysea jerk
******: alang2 ko dah smpi jepun,baik try 2 benda tu
Azimin Elias: ooo
Azimin Elias: lagi jepun ade ape?
******: kat tempat aku ade 1 daripada 3 best tour scene of japan
Azimin Elias: yeh?
******: gugusan pulau2...nak gi pun senang,xjauh dr tmpt aku
Azimin Elias: snowcap nye gunung ke
Azimin Elias: ooo
******: kalo ko dtg bulan 12-2...bleh aku ajak men snowboard
******: or ski...tp ski aku xreti la
******: ko ni plan nak dtg bile
Azimin Elias: ooo
Azimin Elias: ko cuti bile?
******: bulan 8-9
******: akhir bln 12
******: n bulan 2-3
Azimin Elias: kalo ko tak cuti ko tak leh bawak aku jalan ke
******: xboleh,of course aku bwk jalan dalam sate aku jer
******: xbleh la smpi osaka sana
Azimin Elias: aku tanak makan sate
Azimin Elias: kat mesia da ade
******: mane ade sate sini
Azimin Elias: tu sate ko ko cakap
******: dlm flight business calss ader r
Azimin Elias: aku bulan 8-9 ade cuti
******: ops salah tulis r...state
Azimin Elias: seminggu
Azimin Elias: tapi bukan da macam dekat sangat ke?
Azimin Elias: tak sempat nak wat visa cam tu
******: kalo ko nak mai bln 8.....12-31hb aku ade....8-20hb 9 pun aku ade
******: visa sebulan kut siap..ntah xigt dah
******: kalo emergency..3 hari dah siap
Azimin Elias: ooo
Azimin Elias: abes makan tempat tinggal cemane?
******: kat umah aku bleh makan
******: rumah aku pun besor
******: yg problem tmpt stay kat tokyo jer
******: kena tanye member aku dulu
******: psl rumah2 kat tokyo mahal, ramai menyewa alone
Azimin Elias: oooo
******: x macam kampung aku nih,rumah besor2
Azimin Elias: kalo aku bawak member pastu die pun ade member die kat sane?
******: kat osaka member aku ade rumah besor cam aku gak
Azimin Elias: oooo
******: member ko ygade member kat sini eh
******: boleh kut...tanye la mmbr die ade kat mane
******: tokyo ker
Azimin Elias: oooo
******: ceruk kampung mane
Azimin Elias: oooo
******: kalo tersasar dr tujuan tu...payah ar nk
******: hehehhe
******: aku biase naik mas
Azimin Elias: bape inggit?
******: kalo dari jpun return trip mas termasuk cukai 75000yen
******: 1000yen = rm2.80
******: 1500 hengget ader
Azimin Elias: 1500inggit?
Azimin Elias: tu harge promotion ke bukan
******: harge biase
******: kalo bli dgn mas di msia hampir 2500 kan
******: kt msia mmg mahal
Azimin Elias: tu ah..
Azimin Elias: abes aku nak suh ko bli buleh ke?
******: 1000yen = rm28
******: silap tadik
Azimin Elias: oo
******: 2100 ringgit
Azimin Elias: kate 1500inggit?
******: aku salah kire
******: td xpakai kalkuleter
******: aku rase xleh belikan utk ko dari sini
Azimin Elias: oooo


Cepat! Cepat! sape nak pegi jepun angkat tangannn!!!

Sabtu, Jun 09, 2007

Enjoying The Class

Bile lagi aku nak enjoy blaja dalam kelas? Ada kelas aku enjoy.. ade jugak klas aku tak enjoy.. yang aku enjoy? Mostly kelas2 yang bukan core.. or in other words.. kelas2 yang bukan engineering. Sepanjang kat Gombak nih aku enjoy kelas UNGS 2030 Dr Fethi.. aku enjoy kelas UNGS 2050 DR Kabir.. aku enjoy kelas MGT 2010 Bro Yusuf.. aku enjoy kelas MKTG 1050 Madam Suharni. Aku enjoy kelas LE4100 Madam Roziana.. Most of the time I got involved in those lectures. Aku bagi comment dengan opinion.. aku respon bile lecturer tanye dalam kelas.

Tapi subjek-subjek core? Vibration? Gas Dynamics? Control System? Flight Mechanics? Probability? Aaaaanndd recent subject Instrument? Sume-sume tuh? Kenape aku tak enjoy dalam kelas tuh? Kenape tiap-tiap kelas tu aku mesti tak abes-abes nengok jam 'Aduh.. bile lecture ni nak abes.. '. Kenape aku sangat-sangat jarang involve dalam kelas macam tuh? Kalo lecturer tanye kenape aku tak penah jawab? Kadang-kadang aku tau jawapan die tapi tak keluar langsung not even a word from my mouth. Kenape eh?

Bile lagi aku nak enjoy kelas core macam aku enjoy kelas Calculus Madam Parveen kat matric dulu. Macam kelas Physics 1 Madam Sharifah kat matric. Bile lagi?

Long ago I realized I had to look back and think what is wrong with me. Tapi tak wat2 jugak. Aku tak sesuai amek engineering ke sebab tu aku tak minat sangat nak blaja subject core? Atau aku yang pemalas? Kalo macma tu cemane nak ubah diri sendiri? Time is running out second by second. Tak lame lagi da masuk second sem third year. Next sem lagi da masuk fourth year. Final year. Tengah-tengah fourth year nanti nak practical. Boleh ke aku nak practical? Kadang-kadang aku sendiri tak yakin aku boleh practical referring yang aku sangat lemah dalam subject-subject core. Hmm.

Kadang-kadang aku pk, kalo lah aku nak sambung master, aku nak sambung master astronomi ah! Kalo aku sambung dalam aerospace mesti aku tak mampu. Aaaa..

Help me change. Help me improve myself. Help me know myself.